🎥 | Van Gerwen buit break tegen Noppert optimaal uit voor plek in PCF-halve finale

27 november 2022

Michael van Gerwen staat in de halve finale van het Players Championship Finals! Zondagmiddag was hij in een redelijk gelijkopgaande wedstrijd de betere over landgenoot Danny Noppert: 10-7!


Zie ook 🎥: Van Duijvenbode klaar op Players Championship Finals na verlies tegen Cross

Beide darters hielden elkaar scherp en pakten 8 legs op een rij de leg die zij zelf begonnen waren. Dit ritme verloop Noppert 'pas' in leg 9: de 31-jarige 'Freeze' werd gebroken door Van Gerwen en moest, nadat hij een leg later 6-4 achter (zie video onder) stond, in de achtervolging.

MvG verslaat Noppie op PCF
Van Gerwen ging lekker en hield zijn break-voorsprong vast. In de laatste fase van de wedstrijd ging het duel scorend omhoog, waarna MvG zich via een gemiste dubbel 11 in leg 15 bíjna naar een 2e break gooide.

Een beurt later mocht Van Gerwen opnieuw profiteren van een schutterende Noppert. Hij gooide dubbel 4 raak voor zijn 2e break, 9-6 en de ogenschijnlijke genadeklap. Ogenschijnlijk, want Noppert brak zowaar terug met een fraaie 123-finish voor 9-7 (zie onder). In de beurt die volgde, maakte Van Gerwen een einde aan zijn klus.