🔥 | POEHAH! Michael van Gerwen voor de 9e keer naar finale Premier League Darts

25 mei 2023

Michael van Gerwen heeft de finale van de Premier League Darts 2023 bereikt. De 180-koning overklaste in Londen wereldkampioen Michael Smith, ondanks een knappe comeback: 10-8 Gaat de Nederlandse darter geschiedenis schrijven? Dan moet Gerwyn Price in de finale verslagen worden.


Lees ook: Schrijft MvG geschiedenis met winst Premier League Darts? Dan is TOTO je beste vriend

Van Gerwen speelde de laatste tijd zelden zó goed. Voor de eerste pauze hikte Mighty Mike tegen een gemiddelde van bijna 110 aan en liet Smith alle hoeken van het dartbord zien. Nadat de Nederlander 2-2 maakte, ging er een knopje om bij de nummer 3 van de wereld. Hij won maar liefst 5 legs op rij (7-2).

Smith komt terug
Toch leek-ie het momentum na de korte pauze even kwijt te zijn. Er zat minder energie in zijn spel. Maar ja, nog 3 legs te gaan, dus was dat überhaupt wel nodig? Ja. Want Smith kwam langzaam terug. De Engelsman brak en kwam op 8-7.

Van Gerwen kreeg 2 matchdarts, maar Smith bleef koelbloedig. Een geweldige 123-finish hield de Engelsman in leven: 9-8. Onder luid boegeroep prikte Van Gerwen dubbel 10 raak voor de wedstrijd: 10-8.

In de finale speelt Van Gerwen tegen Price, die in de eerste halve finale met 10-2 won van landgenoot Jonny Clayton.

Record
Het is de 9e keer dat Van Gerwen in de finale staat van de Premier League. Hij won er 6. Bij winst op Price breekt hij het record van Phil Taylor, die ook 6 Premier League-finales won.