‘Praatjes’ naar de prullenbak: Michael van Gerwen verliest PL-halve finale van Clayton

28 mei 2021

Michael van Gerwen had allemaal praatjes vooraf en zou dit klusje wel even klaren. Niets bleek minder waar. In de halve finale van de Premier League moest hij al buigen voor de Welshman Jonny Clayton: 10-8. De Nederlander, die zo in vorm was de laatste tijd, moet nu nog langer wachten op weer een PDC-titel. De laatste keer dat hij een toernooi won bij de PDC was in maart vorig jaar (UK Open).


Vanaf minuut 1 zat het tempo er lekker in en was het niveau hoog. Van Gerwen begon met 108 uit waarna Clayton 127 uitgooide. De Welshman kreeg ook eerste kans op break maar verzilverde die niet. In de 5de leg sloeg The Ferret alsnog toe en brak hij Van Gerwen. Mighty Mike zou zo machtig niet zijn als daarna direct terug brak.

Clayton maakt het eerste verschil
Toch was het daarna direct weer Clayton die de leg van Van Gerwen afsnoepte. De Nederlander deed daarna het kunstje weer opnieuw en gooide 140 uit met 2 keer tops. De Welshman was de eerste die het verschil maakte en uitliep naar 6-4.
Lekkere thee
Van Gerwen had lekkere thee gedronken want na de pauze speelde hij een stuk beter. Hij pakte 3 legs op rij en zijn gemiddelde schoot omhoog naar 104. Clayton herstelde zich en trok zich op aan het niveau van de Nederlander. Op 8-8 zette de Welshman aan en gooide sterk waardoor hij Van Gerwen brak. Zelfs Mighty Mike kwam die klap niet meer te boven en verloor voor het eerst de halve finale van de Premier League.

Clayton speelt de finale later vrijdagavond tegen de winnaar van de andere halve finale tussen de Engelsman Nathan Aspinall en de Portugees Josรฉ de Sousa.