Premier League Darts-kampioen Glen Durrant heeft corona

22 oktober 2020

Lawrence Lustig/PDC

Glen Durrant heeft zich noodgedwongen af moeten melden voor de Euro Tour in Riesa. De kersverse Premier League of Darts-kampioen heeft corona en moet in Engeland in isolatie. Hij kan dus niet meedoen aan de International Darts Open in Duitsland.


Alle andere darters en overig personeel voor het Euro Tour-event hebben negatief getest op het virus, waardoor het toernooi verder niet in gevaar komt. Ook een Nederlander heeft zich afgemeld: Niels Zonneveld zou meedoen, maar testte begin oktober positief op corona en zit nog in quarantaine.

Hoop afmeldingen
Andere afmeldingen voor het evenement zijn Peter Wright, Kyle Anderson, Dirk van Duijvenbode en Ryan Murray. Adrian Lewis en Stephen Bunting keren juist weer terug van hun coronabesmetting. De 2 Engelse darters misten de World Grand Prix. Daardoor mochten Simon Whitlock en Jeffrey de Zwaan meedoen.

Hoop onbekende Duits darters
Door de vele afmeldingen zullen er maar liefst 8 qualifiers van de 'Host Nation Qualifier' doorgaan naar de eerste ronde om zo tot een speelveld van 48 darters te komen. Reken dus maar op een hoop onbekende Duitse darters!