Price gaat speelwijze aanpassen: ‘Heb geleerd niet op het publiek te reageren’

7 november 2019

Kais Bodensieck / PDC Europe

Gerwyn Price staat bekend als zijn uitbundige juichen én om zijn discutabele finale in de Grand Slam of Darts die hij won in 2018 van Gary Anderson. Nu wil Price proberen of het voor hem werkt om minder emoties te tonen en zich meer op zijn eigen spel te focussen.


"Ik ga proberen mijn speelwijze en beetje te veranderen. Niet voor iemand anders, maar om er zelf een betere speler van te worden. Ik heb geleerd niet op het publiek te reageren, maar dat kan soms lastig zijn", zei hij in een podcast van Sky Sports. Hoe hij dat precies heeft geleerd?

Oefenen op de vloertoernooien
"Ik doe het goed op de vloertoernooien waar je niet echt emotie kan laten zien tijdens de wedstrijden. Dus ik bedacht me dat als ik zo kan spelen, ik waarschijnlijk ook op het grote podium een betere speler wordt." Eens zien of hem dat gaat lukken op de Grand Slam of Darts.

Dat het publiek niet altijd achter hem staat, boeit de Iceman niets, als ze maar wel respect hebben voor het wedstrijdverloop: "Het boe-geroep maakt me niet uit tijdens het scoren, maar als je voor de dubbels moet gooien op sleutelmomenten moet er wel respect zijn."

Van Gerwen
Price denkt trouwens dat Michael van Gerwen het zwaar krijgt in de komende Grand Slam of Darts. Hij stelt dat de Nederlander vorig jaar nog beter was dan dit seizoen. MvG is dit seizoen inderdaad niet zo dominant als normaal, maar toch werd hij wereldkampioen en won hij de World Grand Prix, Masters, Premier League, World Series Finals en Champions League. Pryce ziet scheurtjes: "Hij is niet meer de speler die hij ooit was en staat op het punt om van de nummer 1-positie gestoten te worden."