Price haakt geblesseerd af in Denemarken: ‘Moet rekening houden met langetermijneffecten’

18 september 2021

Mikal Schlosser/PDC

Wereldkampioen Gerwyn Price verschijnt zaterdag niet aan de oche op de Nordic Darts Masters. De Welshman trok zich afgelopen nacht terug vanwege een elleboogblessure, zo maakte de PDC bekend. Price won vrijdagavond nog van de Zweed Daniel Larsson (6-3).


In de kwartfinale zou hij het opnemen tegen Fallon Sherrock, zij gaat nu automatisch door naar de halve finales. Daarin speelt ze tegen de winnaar van de partij tussen Dimitri Van den Bergh en Gary Anderson.

Verklaring Price
"Ik vind het jammer dat ik me moet terugtrekken, vooral na de overwinning van vanavond (vrijdag, red.), maar ik moet rekening houden met de langetermijneffecten van de blessure", verklaarde Price zijn absentie. "Het is een probleem dat ik al eerder heb gehad en ik weet dat het spelen van maximaal 3 wedstrijden op zaterdag extreem zwaar zou zijn. Bovendien zou het mij ook kunnen beïnvloeden in de aanloop naar een aantal belangrijke toernooien die eraan komen."

Vervolgens kwam Price nog met het standaardriedeltje: "Ik wil de Deense fans bedanken voor het geweldige welkom dat ze me vrijdag gaven en ik hoop dat ik volgend jaar weer voor hen kan spelen."