Price nog altijd ongeslagen in Premier League of Darts na knap punt tegen Wade

21 februari 2019

Steve Welsh/PDC

Gerwyn Price heeft zich goed terug geknokt naar een punt in de Premier League of Darts. The Iceman, die eindelijk verlost was van het negatieve publiek, pakte 4 legs op rij en snoepte zo een punt af van James Wade. Price is na 3 speelronden nog altijd ongeslagen.


Met een schitterende 127-finish bleef Wade in de openingsfase prima meedoen. The Machine zag Price in de 3e leg met 2 scores van onder de 60 openen en nam het initiatief. Met 180 om zijn beurt weg te zetten op dubbel-15, pakte Wade even later de eerste break.

Publiek spaart Price
Een leg later bleef Price op zijn beurt weer kalm en pakte hij de break weer af. Het publiek in Dublin was wat milder tegen Price dan het publiek de afgelopen weken in Newcastle en Glasgow. Het fluiten en boe-roepen was wat minder.

170 niet uitgooien
Wade had op 3-2 de kans om de break dan wel te verzilveren, maar koos ervoor om 170 na 2 keer triple-20 niet uit te gooien maar weg te zetten op tops. Price kreeg daardoor kansen om op 3-3 te komen, maar miste. Wade won de leg alsnog en maakte er even later zelfs 5-2 van.

Comeback van Price
Daarna ging Price ineens beter gooien en maakte de Welshman het lekker spannend, zeker ook omdat Wade zijn enige pijl op een punt miste, waardoor The Iceman terugkwam tot 5-5. Zijn sterke spel bracht Price zelfs het eerste punt, tegen de verhoudingen in.

Wade begon de laatste leg met 180 en hield die voorsprong prima vast, waardoor de eerste wedstrijd van de avond in een gelijkspel eindigde.