Price nog steeds ‘in leven’ na zinderend gelijkspel tegen Gurney

9 mei 2019

Lawrence Lustig/PDC

Gerwyn Price mag nog steeds hopen op deelname aan de play-offs in de Premier League of Darts. De darter uit Wales speelde donderdag met 7-7 gelijk tegen Daryl Gurney, terwijl hij eerst nog op een 6-3 voorsprong stond.


Price startte ook goed. De Welshman brak zijn tegenstander in de 3e leg, terwijl alle andere pijlen met de dart mee gingen. Maar Gurney liet zich niet gek maken, won zijn beurtjes en begon steeds beter te gooien. Met een 10-darter bleef hij Price in de nek hijgen: 4-3.

Daarna pakte Price weer zijn eigen leg en gooide er een break achteraan. De welbekende schreeuw van de ex-rugbyer klonk door de Arena van Sheffield, maar Gurney kwam ook om de hoek kijken. De Noord-Ier zag Price ruziën met de bull's eye en profiteerde er maar van. Vervolgens hield Gurney zijn eigen leg en zo stond het plots 6-5 en had Price nog maar 1 leg voorsprong.

En ongelooflijk of niet: Gurney brak Price weer! Alles was weer in evenwicht en dus was het loeispannend. Alles kwam aan op de laatste beurten en als eerste was daar Price, die met een sensationele 98-finish de Noord-Ier brak en zich zo verzekerde van minstens een punt. Dat punt kwam er, want Gurney gooide ook een break op het bord. Hiermee eindigde het potje in 7-7.


Ruzie
Daarna was er wat ruzie tussen de 2 darters. Er moesten zelfs beveiligers op het podium komen om de 2 kemphanen uit elkaar te houden.