Price verslaat Anderson en wint verrassend Grand Slam of Darts 2018 na onvriendelijke finale

18 november 2018

Lawrence Lustig/PDC

Gerwyn Price heeft verrassend de Grand Slam of Darts 2018 op zijn naam geschreven. In de finale was de 33-jarige Welshman met 16-13 te sterk voor Gary Anderson, die eerder op de dag Michael van Gerwen naar huis stuurde.


The Flying Scotsman was de uitgesproken favoriet in het duel met Price, die pas voor de 2e keer in de finale van een majortoernooi stond. The Iceman haalde dan ook alles uit de kast om Anderson te verslaan. Dat leek te lukken, toen Price een 7-4 achterstand zeer knap omboog tot een 7-8 voorsprong.

In het vervolg ging het gelijk op tussen beide darters waarbij het steeds onvriendelijker werd tussen de 2 darters. In de 28ste leg duwde Anderson zijn opponent zelfs even toen de Welshman wederom uitgebreid de tijd nam om een goede score te vieren. Anderson liet zich teveel uit het spel halen waardoor Price zijn 1e grote dartszege in zijn carrière noteert.

Anderson stond voor de 2e keer in de finale van de Grand Slam of Darts. In 2011 stond de Schot ook in de finale, maar hij verloor toen van Phil Taylor. De afgelopen drie jaar won Van Gerwen steeds de Grand Slam of Darts, het toernooi waarbij darters van zowel de PDC als de BDO meedoen.