Price wint potje oerkreten schreeuwen van Van Gerwen en staat in finale Grand Slam of Darts

17 november 2019

PDC

Een wedstrijd op een zeer hoog niveau. Met heerlijk veel 180'ers. Hoge finishes. En zieke oerkreten. Gerwyn Price won deze zondagmiddag de halve finale van de Grand Slam of Darts van Michael van Gerwen: 12-16. En dus neemt hij neemt het vanavond (rond 20.00 uur, RTL 7) in de finale op tegen Peter Wright. Het was de eerste keer dat Gerwyn Price (in 19 officiële potjes) van de Nederlandse darter won.


Heb je deze pot gemist? Shame on you! Zoek een samenvatting, of check dit stukkie even. Want het was heerlijk. Vergeet niet dat vanavond de finale is, hè!

Wat gebeurde er allemaal?
Price kreeg de kans om 1-4 in legs te maken, maar miste die. Van Gerwen leek dus met de schrik vrij te komen en kreeg 3 piellekes op de dubbel voor 2-3 in legs, MAAR MISTE ZE ALLEMAAL. Vervolgens stond Price er wel, maakte de 1-4 en brulde de hele dartshal bij elkaar. Wat een belangrijke leg!

Enorm spannend
Zeker omdat Van Gerwen vervolgens na de pauze zijn cruisecontrol aanzette en terugkwam tot 3-4. Price maakte weer 3-5 en 4-6. Daarna leek Van Gerwen zelfs op een 8-4 achterstand te komen, maar de kale sloopkogel gooide effe 124 uit en dus werd het 5-7. Uiteraard volgde weer een enorme ontlading, die in LuckyTV ondersteund zou worden met een heel repertoire aan snacks. Maar daar blijf het niet bij! Van Gerwen werd helemaal leip toen hij de 7-8 maakte vlak voor de reclamebreak!
De ontknoping
Met een voorsprong van 11-9 in het voordeel van Price kon het nog alle kanten op. Maar Price heeft wel een paar mentale mokerslagen uitgedeeld. De twee darters gaven elkaar amper ruimte. Het werd 10-12, 11-12 en weer 11-13. De vraag was: wie breekt er (af)? Dat was Van Gerwen! Want Gerwyn Price maakte er 11-14 van. Geen oerkreet dit keer. Wel de weg open naar de finale: Gerwyn Price gooide de wedstrijd na een paar missers alsnog uit en bereikte dik verdiend de finale van de Grand Slam of Darts: 12-16.