πŸŽ₯ | Gestopte Van Barneveld is nu Lego-bouwer en postzegelverzamelaar

26 januari 2020

Raymond van Barneveld is nu dan toch echt, echt, echt gestopt met darten. De Haagse legende werd 5 keer wereldkampioen en speelde tig keer voor stampvolle zalen. Dat gevoel van spanning en sensatie zal hij wel gaan missen. Dus heeft hij nu een boeiende hobby opgepakt...postzegels verzamelen?!


In gesprek met Sportnieuws.nl somt Barney op wat hij graag doet in zijn vrije tijd: met lego spelen en dingen verzamelen zoals postzegels, munten en poppen van Star Wars en Marvel. "Daar gaat veel tijd in zitten. Ik heb altijd wel wat te doen. Ik verveel me geen enkele dag. De druk is weg. Ik kan gewoon weer Raymond zijn en ben niet meer constant het publieke figuur Barney." Een happy RvB, die zien we graag!

LEES OOK:Β πŸŽ₯ | Vincent van der Voort krijgt vaak β€˜boze’ berichten van PDC: β€˜Als ik iets vind, zeg ik het’

Demootjes
Hij is gestopt als profdarter maar treedt natuurlijk nog wel op bij demonstraties. Zoals Barney Dome op 8 februari. Dan worden 6 bekende darters gekoppeld aan 6 bekende Nederlanders. Hij verheugt zich er enorm op: "Misschien pakt een tv-zender dit format op en gaan ze het vaker organiseren. Dan hoop ik er ook weer bij te zijn."

Zat
Hoe kijkt hij terug op zijn loopbaan? "Ik heb 34 mooie jaren gehad. Of nee, 30 mooie jaren en 4 mindere. Ik heb mijn PDC-tourkaart ingeleverd. Ik ben het zat, het is mooi geweest." Bekijk hier het hele gesprek: