Raymond van Barneveld verliest in Melbourne, geen halve finale tegen MvG (video’s)

17 augustus 2019

Het is Raymond van Barneveld niet gelukt om de halve finale van de Melbourne Darts Masters te halen. In een spannende partij was Peter Wright met 8-6 nipt te sterk.


Michael van Gerwen wist zich op zijn beurt wel bij de laatste 4. De beste darter van de wereld versloeg Gary Anderson met precies dezelfde cijfers. Barney had zich met een simpele zege (hij gooide liefst 106 gemiddeld) op Nieuw-Zeelander Haupai Puha geplaatst voor de kwartfinales, maar had het tegen de als 1e geplaatste Wright een stuk lastiger.
Slippertje
Alles ging met de darts mee, tot de 2 een 5-5 stand bereikten. De Nederlander miste zijn kans om weer op voorsprong te komen en daar maakte titelverdediger Snakebite dankbaar gebruik van. De Schot bleef zijn eigen legs houden en zo werd Van Barneveld, net als een week eerder in Brisbane, uitgeschakeld in de kwartfinales.

MvG solide
Daarna was het de beurt aan Van Gerwen en Anderson. De Schotse veteraan mocht beginnen met gooien maar startte de partij niet super en zo nam Mighty Mike meteen het initiatief. Anderson kon deze achterstand in het resterende deel van de partij niet meer rechtbreien waardoor Van Gerwen met 8-6 won. Dat deed hij met een gemiddelde van net boven de 100 en een uitgooipercentage van zo'n 31%.
En door
Als beide Nederlanders hadden gewonnen, hadden de 2 elkaar zaterdagmiddag getroffen in de halve finales. In plaats daarvan speelt Van Gerwen nu tegen Wright. De andere halve eindstrijd gaat tussen Rob Cross en Daryl Gurney. De 4 hoogstgeplaatste spelers zitten nog in het toernooi.