Raymond van Barneveld gaat toch weer darten: ‘Ik mis het verschrikkelijk’

23 september 2020

BSR Agency

Het bericht waarvan je wist dat het ging komen: Raymond van Barneveld gaat toch weer proberen bij de PDC te darten. Hij is nog geen 9 maanden geleden gestopt, maar mist het gooien van de pijlen nu alweer. Hij maakte woensdag zijn comeback bekend bij RTL 7 Darts.


"Het is heel simpel, ik mis het verschrikkelijk", zegt hij tegen de dartzender. Hij meldt zich in januari 2021 voor PDC Q-School en moet daar proberen zijn Tourkaart te bemachtigen om mee te mogen doen aan de grote toernooien.

3 jaar de tijd
Hij geeft zichzelf 3 jaar om weer op het profcircuit terecht te komen. Hij tekent bij een team, waarin onder anderen darter Jeffrey de Zwaan hem gaat helpen zijn comeback tot een succes te brengen.

'Het kriebelt'
"Doordat ik de afgelopen 2, 3 jaar niet mezelf ben geweest, neem je niet altijd de juiste beslissingen. Het spookt in je hoofd en je bent een nachtmerrie voor iedereen. Maar nu is dat anders. Ik heb er zin in en het kriebelt."

Gehate vloertoernooien
Barney zal, net als iedereen, gewoon weer onderaan moeten beginnen. De Tourkaart is de start. Om daarna te klimmen op de wereldranglijst, zal hij ook weer vloertoernooien moeten gooien. Iets dat hij de laatste jaren van zijn carrière zo haatte. "Toen stond er een hele andere Raymond van Barneveld. Een die het niet meer zag zitten. Er waren privé veel problemen en ik had stress."