🎥​ | Raymond van Barneveld kan geen dubbel raken en verliest van listige Schindler op World Grand Prix

2 oktober 2023

De World Grand Prix is een grote teleurstelling geworden voor Raymond van Barneveld. De Nederlander verloor in de 1e ronde van de Duitser Martin Schindler. Barney kon de hele partij nauwelijks een dubbel raken en dat kostte hem uiteindelijk ook de kop: 1-2.


Beide heren begonnen waardeloos aan de partij en misten veel pijlen op de dubbel. Van Barneveld won de 1e leg pas na 27 pijlen. Hij won ook de leg erna, maar toen Schindler bijschakelde was de 5-voudig wereldkampioen niet bij de les. De Duitser pakte met 3 legs op rij de set, waarin de hoofdschuddende Van Barneveld een schrikbarend gemiddelde gooide: 64,23 punten per beurt.

Andere pijlen
Van Barneveld wisselde in de break van pijlen en dat hielp hem een beetje. Op de dubbels was het nog steeds niet best, maar scorend ging het iets beter. Hij kwam dan ook op een 2-1-voorsprong, maar liet in de 4e leg 1 kans liggen om de set te winnen. Schindler sloeg wel toe.

De Duitser kreeg in de 5e leg de kans om de wedstrijd te beslissen, maar hij miste 2 matchdarts. Van Barneveld raakte 'tops' wel en daarmee was de stand gelijk.

Schindler aan zet
Groot voordeel voor Schindler was wel dat hij de laatste set mocht beginnen en hij pakte dan ook de 1e leg. Van Barneveld hield ook zijn leg en daarmee werd het spannender en spannender. De Nederlander leek daar meer last van te hebben, want ineens had hij grote moeite om de openingsdubbel te vinden.

Schindler profiteerde daarvan door elke keer meteen open te zijn en met een 180'er in de 4e leg deelde hij de beslissende tik uit. Hij speelde de leg simpel uit en staat voor de 1e keer in de 2e ronde van de World Grand Prix. Van Barneveld, verliezend finalist in 2008 en 2009, droop af.