Raymond van Barneveld over clash met Michael van Gerwen: ‘Heb niks te verliezen’

27 november 2021

Voor het eerst sinds de rentree van Raymond van Barneveld staat hij weer tegenover Michael van Gerwen op een groot dartstoernooi. De twee boegbeelden treffen elkaar zaterdag rond 16 uur in de 2e ronde van de Players Championship Finals.


"Michael is de nummer 3 van de wereld en ik de nummer 74”, maakt Van Barneveld de huidige verhoudingen op de PDC-ranglijst duidelijk. "Dus ik heb niks te verliezen." Barney en Van Gerwen stonden in 2019 bij de Nieuw Zeeland Masters voor het laatst tegenover elkaar op een tv-toernooi. De overwinning ging toen met 8-1 naar Van Gerwen.

Korte potjes
Mighty Mike won de 4 laatste onderlinge duels met zijn rivaal. De laatste keer dat Van Barneveld aan het langste eind trok was in november 2018. "Michael en ik hebben altijd geweldige onderlinge partijen. Natuurlijk ga ik proberen te winnen. Het zijn korte partijen, we gaan zien hoe het loopt."

MVG
"Ik weet dat Raymond een goede darter is, ik moet hem onder druk zetten", blikt Van Gerwen vooruit. "Dat kan ik ook. Ik ben er klaar voor. Dit wordt wel een partijtje zeg."