Rob Cross halve finalist World Matchplay na spektakelstuk tegen Stephen Bunting

26 juli 2019

Lawrence Lustig/PDC

WAT. EEN. WEDSTRIJD! Darters Rob Cross en Stephen Bunting maakten er een spektakel van in hun kwartfinale op de World Matchplay in Blackpool. Uiteindelijk wist Cross met 16-14 te winnen.


Ondanks een redelijk begin van Bunting, liep Cross makkelijk uit naar een 1-3 voorsprong in legs. Bunting brak vervolgens in een belangrijke leg terug en kwam op 3-2. Hij gooide 120 formidabel uit met een Shanghai'tje:

Cross overname
Toch liet Voltage even zien wie de baas was. Hij liep uit naar 5-3 en stond op 170 voor de 6-3. Je raadt het al: Cross gooide de grootste finish in de sport uit en kreeg het publiek op de banken!

Hierna ging het snel. Bunting had nog wel een redelijk gemiddelde, maar kon - als hij op een finish kwam - zijn dubbels niet vinden. Cross wel. Hij profiteerde makkelijk en liep uit naar 9-4. Zover wilde Bunting het niet laten komen.

Hij kwam dichterbij en liet Cross toch weer zweten. Beide heren wilden elkaar geen pijl toegeven en lieten dat voor eigen publiek ook zien. Nadat Bunting een dart op 9-8 miste, maakte Cross er 10-7 van. Toch zorgde Bunting voor nog meer geweld.

Bunting back in business
Toch kwam The Bullet terug in de partij. Hij maakte er 10-10 van en daarna gingen de legs tot 14-14 met elkaar mee. Tot Bunting in leg 30 (!!!) een beetje achterliep, kon Cross vanaf 44 de pot uitgooien. Hij miste 2 matchdarts maar mocht in de beurt daarna terugkomen. Toen ging het wel goed waarna Cross de halve finalist werd.