Rob Cross is de beste nummer 2 OOIT op de Order of Merit

1 augustus 2019

Chris Dean/PDC

Rob Cross won afgelopen weekend het prestigieuze World Matchplay en zal nu waarschijnlijk zijn gewonnen 150.000 pond aan het tellen zijn. Door zijn overwinning verstevigde Cross ook z'n nummer 2 positie op de PDC wereldrangelijst. Oftewel: de Order of Merit.


Sterker nog, Rob Cross is nu de beste nummer 2 die ooit op deze lijst heeft gepronkt. De Order of Merit wordt samengesteld op basis van het gewonnen prijzengeld in de afgelopen 2 jaar. Geen enkele nummer 2 op die lijst had ooit meer dan de £937.250 van Rob Cross.

Kan het nog gekker?
Ja, het kan nog gekker. Volgens dartstatisticus Christopher Kempf heeft nog nooit een darter zoveel geld bij elkaar gesprokkeld voor de Order of Merit dan Rob Cross. Op 2 darters na dan. Michael van Gerwen en Phil Taylor.

Is Van Gerwen al in zicht?
Die dikke 9 ton aan prijzengeld is bizar genoeg dus nog niets vergeleken met dat van nummer 1 Van Gerwen. Onze Kale Sloopkogel uit Vlijmen staat al jaren stijf bovenaan. Op dit moment heeft hij £1.602.250 verzameld voor de ranglijst. Een gapend gat dus nog met Rob Cross.

Toch is Rob Cross dichter in de buurt dan wie dan ook sinds eind 2016. In al die jaren kwam niemand dichter in de buurt van Van Gerwen dan het huidige gat van £665.000. Bizar!