Rob Cross moet de Premier League of Darts verlaten

27 augustus 2020

Lawrence Lustig/PDC

Rob Cross is donderdagavond uit de Premier League of Darts geknikkerd. De Engelse darter moest op Judgement Night winnen om nog aan 'degradatie' te ontsnappen, maar kreeg een fantastische Glen Durrant tegenover zich. Hij verloor met 7-1 van Duzza.


Peter Wright had in een potje eerder Cross de optie gegeven om uitschakeling te voorkomen. Wright won van de grote concurrent van Cross, Daryl Gurney. Voltage deed er vervolgens alles aan om Durrant te verslaan, maar was zelfs met 103.97 gemiddeld niet opgewassen tegen Durrant.

167-finish
Vooral de 167-finish terwijl Cross stond te wachten op een veel makkelijkere finish, was indrukwekkend van de koploper van de Premier League of Darts.


Cross uitgeschakeld
Durrant stond dus binnen no-time op een 5-0 voorsprong en liet daarna de teugels een beetje vieren. Hij liet Cross terugkomen tot 5-3 en pakte daarna het punt, waardoor Cross wist dat hij uitgeschakeld was. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 7-4 zege voor Durrant

8 darters gaan door
De Premier League of Darts gaat voor de 8 overgebleven darters tot en met zondag verder. Daarna is er een pauze van 2 dagen, waarna woensdag de Premier League doorloopt tot en met de play-offs in september.