🎥 | Rob Cross pakt met EK 3e grote dartstitel na overtuigende zege op Price

27 oktober 2019

Rob Cross is de opvolger van James Wade als winnaar van het EK darts. In de finale in Göttingen, Duitsland, wist Cross overtuigend Gerwyn Price te verslaan: 11-6.


Voor Cross is het na het WK (in 2018) en de World Matchplay (2019) zijn 3e grote major-titel bij de PDC, de grootste dartsbond.

Verschil gemaakt na 1e break
Cross wist als 1e een break te forceren, maar bij de 1e pauze (na 5 legs) was het verschil voor 'Iceman' Price nog te overzien: een 3-2 achterstand. Maar in het 2e blok nam 'Voltage', zoals de bijnaam van Cross luidt, afstand en met een comfortabele 7-3 voorsprong ging de Engelsman de 2e pauze in.

Zakelijk naar de zege
Cross liet zich tegen de man uit Wales niet van de wijs brengen. Hij gaf zijn ruime voorsprong in het restant van de partij niet meer weg en wist Price met 11-5 te verslaan. Cross pakt zo dus zijn 3e titel bij een groot televisietoernooi. In 2017 verloor Cross nog de finale van het EK van Michael van Gerwen.

'Mighty Mike', de huidige wereldkampioen én nummer 1 van de wereld, verloor verrassend al in de 1e ronde. Jermaine Wattimena (2e ronde), Vincent van der Voort en Jeffrey de Zwaan (kwartfinale) vlogen ook vroegtijdig uit het toernooi in Duitsland.

Sjors Tanis
Schrijft graag over wielrennen, voetbal en darts. Maar kan ook leven met een potje tennis of een schaatswedstrijd!