Schitterend ‘demonstratiepotje’ levert een prachtig gelijkspel op tussen Dobey en Suljovic

7 februari 2019

Lawrence Lustig/PDC

Chris Dobey heeft Newcastle trots gemaakt. De darter uit de stad mocht donderdag Gary Anderson vervangen in de Premier League of Darts en deed dat meer dan prima. Hollywood gaf tegen Mensur Suljovic een 5-1 voorsprong uit handen, maar pakte desondanks toch nog een verdiend punt. Een punt dat overigens niet voor hem meetelt (Dobey krijgt alleen een zak geld), want hij wordt de komende weken weer vervangen door telkens een andere speler.


Onder luid gejuich en het clublied van Newcastle United door de speakers, kwam Dobey op voor zijn enige (thuis)wedstrijd deze Premier League. Hollywood had de eer om, als 1 van de 9 uitgenodigde spelers ter vervanging van de geblesseerde Gary Anderson, het bal te openen. Dat deed de publieksfavoriet heerlijk. In zijn eerste leg gooide hij 180 en een 113-finish voor de 1-0 voorsprong.Dobey on fire
Dobey ging goed om met zijn zenuwen, pakte meteen de eerste leg van Suljovic af en bleef kalm om op een verrassende 3-0 voorsprong te komen. Pas toen Dobey even niet op een finish kwam, lukte het de Oostenrijker voor het eerst op het scorebord te komen. Maar met zijn hoop was het snel gedaan. Hij miste 2 pijlen op 4-2 en zag Dobey op bullseye finishen voor een voorsprong van liefst 5-1.

Sicke comeback Suljovic
Maar uit het niets begonnen de pijlen van Dobey niet meer te vallen waar hij ze wilde hebben. Suljovic ging beter gooien en kwam terug van 5-1 naar 5-5, terwijl zijn tegenstander liefst 6 pijlen miste om een punt te pakken. The Gentle deed dat wel, kwam op 6-5 en mocht zelfs gooien voor de 2 punten, maar verloor de 12e leg. Het 'demonstratiepotje' leverde een verdiend gelijkspel op.