Sensatie op WK darts! Alcinas stunt en verslaat kerstman Wright

Lawrence Lustig/PDC

admin • 00:54, 17-12-2018 / Laatste Update: 18:27, 13-12-2023

Geheel uitgedost in een schitterende kerstman-outfit heeft Peter Wright al vroeg afscheid moeten nemen van het WK-publiek in Londen. Toni Alcinas verraste met een mooie 3-1 overwinning en knikkerde zo de oud-finalist al vroeg uit het toernooi.

Het heerlijke duel barstte al in de 1e set los. Alcinas gooide goed en kwam op een 2-0 voorsprong door onder meer Wright te breken, maar de Schot brak de Spanjaard direct terug met een loepzuivere 167-finish. Ook de 5e leg van de partij was om te smullen. Vlak nadat Wright 171 gooide, knalde Alcinas eroverheen met een 109-finish waardoor de Spanjaard met een 1-0 voorsprong de rust inging.

WHAT A MATCH SO FAR | Alcinas takes set one, despite Snakebite averaging 101 👀#WHDarts pic.twitter.com/TqTZRjr4AF

— PDC Darts (@OfficialPDC) 16 december 2018

Dubbels gemist

Ondanks dat de gemiddelden vrij hoog lagen, misten beide heren heel veel dubbels. In de 1e set werd er al veel gemist en ook de 2e set werd geopend met talloze missers. Die fouten lopen Wright niet veel later op, want ook scorend gooit Alcinas steeds wat beter dan Wright en tot overmaat van ramp komt de Spanjaard op een 2-0 voorsprong tegen de kerstman.

Sensatie Alcinas

In de 3e set komt Wright opeens ijzersterk uit de pauze. Hij breekt Alcinas direct, komt vervolgens na een 10-darter op 2-0 voorsprong en breekt de Spanjaard opnieuw om na 3-0 op 2-1 te komen. Alcinas leek een beetje van slag, begon wat minder te gooien en liet Wright bijna terugkomen tot 2-2. Toch bleek de Spanjaard sterker en trok zo de wedstrijd naar zich toe: 3-1.

PETER WRIGHT IS OUT OF THIS YEARS WORLD CHAMPS AT THE FIRST HURDLE | Alcinas dumps out the World number three, 3-1. What a win for the Spaniard#WHDarts pic.twitter.com/AiCtMXk6vr