Silvia van Barneveld: ‘Door vreemdgaan Raymond greep ik naar de fles’

21 maart 2019

ANP

Het zijn absoluut geen leuke tijden voor Silvia van Barneveld. Vorige week zag heel de wereld dat haar (ex-)man Raymond met een andere vrouw stond te zoenen, waardoor de manager van Barney zich genoodzaakt zag om naar buiten te brengen dat het koppel na 25 jaar gaat scheiden.


En dat hakt er in bij Silvia. Dat bleek al uit haar emotionele Facebookpost deze week, maar na een openhartig interview met Story (€) blijkt dat eens te meer. "Het gaat niet goed met me. Er komt veel op me af. Het is emotioneel. Dit is voor niemand leuk. Ik zit niet lekker in mijn vel. Het zijn zware tijden."

Nieuwe vriendin voor Barney
De vrouw waar Barney zoenend mee werd gespot in de lobby van een hotel is de Engelse Julia Evans (34). Dit blijkt ook gelijk Van Barnevelds nieuwe vriendin te zijn. Wist Silvia dat? "Dat zag ik op het nieuws – zoals iedereen. Dat is jammer. Heel erg jammer. Ik had het liever van hemzelf gehoord. Je kunt allemaal verliefd worden. Het is wat het is."

Er gaan al jarenlang geruchten dat Van Barneveld zijn pijlen regelmatig op andere vrouwen richtte tijdens zijn huwelijk met Silvia. Ook dit blijkt allemaal waar, hoe pijnlijk ook. "'Ja, dat klopt. Dat staat overal op internet, dat is niets nieuws. Nogmaals: het is wat het is."

Afkickkliniek 
Tsja, 'het is wat het is'. Dat klinkt wel een beetje nuchter. Maar zo makkelijk liet Silvia alle buitenechtelijke avontuurtjes van haar man echt niet van zich af glijden. Ze zat er logischerwijs onwijs mee en raakte zelfs aan de drank.

"Ja, dat klopt", geeft Silvia toe. "Ik heb 3 jaar terug in een afkickkliniek gezeten. Een maand lang. Dat was om van de drank af te komen. Dat is gelukt. Ik drink nu niet meer." Op de vraag waarom ze zoveel dronk is het pijnlijke antwoord ook snel duidelijk. "Dat had te maken met het vreemdgaan van Raymond. Daardoor greep ik naar de fles."

Scheiding
Hoewel Raymond van Barneveld zich al lang en breed lijkt te hebben neergelegd bij de scheiding, is het voor Silvia nog lastig om die waarheid onder ogen te zien. "Ja, ik neem aan van wel", is het antwoord op de vraag of ze gaat scheiden. "Ik weet het niet. Zoals ik er nu over denk, gaan we scheiden. Laat ik het zo zeggen."

Een verdrietig verhaal. Laten we hopen dat het snel weer goed gaat met Silvia.