Simm te sterk voor Ulang in matige partij

18 december 2016

PDC

De voorrondewedstrijd tussen Gilbert Ulang en Kevin Simm is er eentje om snel te vergeten. De darters lieten niet al te veel bijzonders zien, maar Simm trok de wedstrijd naar zich toe (2-0 in sets).


Ulang en Simm begonnen heel moeizaam aan de wedstrijd. Voor beide darters leek het wennen op het podium in Ally Pally. De eerste leg ging naar Simm, maar daar had hij liefst 27 (!) darts voor nodig. Ook in de tweede leg was het lastig, met name op de dubbels. Die pakte Ulang via dubbel 4. De rest van de set ging gelijk op en ging uiteindelijk via een keurige 100-finish naar Simm.

Matchdarts
In de tweede set was het min of meer hetzelfde verhaal. Beide darters wisselen goede beurten af met hele matige. De eerste twee legs gingen met de darts mee, maar in de derde wist Simm te breaken. De laatste en leg mocht hij dus beginnen, maar Ulang pakte hem terug. Simm profiteerde van een hele zwakke laatste leg van Ulang, maar wist de matchdarts niet te verzilveren. Ulang mocht nog terugkomen, maar Simm maakte via dubbel 9 een einde aan de wedstrijd.

In de eerste ronde neemt Kevin Simm het op tegen Ian White.