Slechte verliezer Wade biedt ‘Barney’ excuses aan

12 november 2015

Pro Shorts

Raymond van Barneveld was niet blij met de reactie van zijn tegenstander James Wade na de achtste finale op het Grand Slam of Darts. Wade verloor met 10-7 van 'Barney' en wilde hem na de wedstrijd geen hand geven. ''Ik geef mijn tegenstander altijd een hand, ook als ik verloren heb. Wat Wade deed was niet goed,'' zo vertelde Van Barneveld aan Sky Sports.

Meer tijd nemen
Van Barneveld stond in de partij met 7-4 achter voordat hij 6 legs op rij won. Toen de Nederlander op die achterstand stond, besloot hij wat meer tijd te nemen voor het gooien van zijn pijlen. ''Het was geen tactisch spelletje om hem uit zijn spel te halen, zo ben ik niet. Het was puur om mijn eigen concentratie te hervinden.'' Wade ergerde zich hier zichtbaar aan.

Excuus
Van Barneveld gaf daar niks om: ''Als hij daar niet mee om kan gaan dan is dat zijn probleem. Hij moet maar meer trainen, want de volgende keer doe ik het weer. Als hij zijn dubbels niet raakt dan moet hij niet mij de schuld geven. Ik ben bovenal gewoon blij dat ik gewonnen heb. Het maakt me niet uit wat anderen denken." Wade bood even later toch zijn excuses aan. ''Het is niks voor mij om onprofessioneel te zijn. Ik had Ray de hand moeten schudden, dat geef ik toe. Ik liet toe dat het in mijn kop ging zitten.''

Kwartfinales
Door zijn zege op Wade mag Van Barneveld, die het Grand Slam of Darts in 2012 won, het vrijdag in de kwartfinales opnemen tegen de Welshman Mark Webster. Nummer één van de wereldranglijst Michael van Gerwen kan zich ook nog plaatsen voor de kwartfinales. Dan moet hij donderdag eerst Steve Beaton verslaan.

Lees ook: Schoen met stompe neus moet voetbal veranderen (video)
Lees ook: ‘Rel tussen Lewandowski en egoïst Robben bij Bayern’
Lees ook: Schorsing van KNVB litteken op huid Dick Jol (video)