Slordige Raymond van Barneveld verslikt zich in 2e ronde WK Darts in Litouwer Labanauskas

Trevor Wagener • 01:38, 18-12-2018 / Laatste Update: 13:53, 07-01-2024

Darter Raymond van Barneveld ligt uit het WK Darts 2019. In een foutenfestival in Alexandra Palace was Darius Labanauskas pijnlijk te sterk: 3-2.

In de 1e set was The Eye of the Tiger duidelijk nog niet wakker. Hij scoorde slechter dan zijn tegenstander: Van Barneveld gooide nog geen 80 punten gemiddeld, tegenover 100 van Labanauskas. De Litouwer won de 1e set makkelijk: 3-1.

Labanauskas takes set one...not the script so far Barney wanted#WHDarts pic.twitter.com/VETYyRjHDg

— PDC Darts (@OfficialPDC) 17 december 2018

Achtervolging

De set die daarop volgde moest beter van Van Barneveld. Hij mocht zelf beginnen en deed dat pas lekker vanaf zijn 2e beurt toen hij zijn 1e 180 gooide. Hij hiel zijn eigen leg maar Labanauskas hield de zijne en bleef prima bij. Toch behield Barney, die zijn opponent tot dan toe niet wist te breken, wel de set te pakken:

ALL SQUARE | Barney levels up the match. Can he press on now and get the win?#WHDarts pic.twitter.com/eGMwshzvQR

Aanpoten

In de 3e set kreeg Van Barneveld opnieuw geen cadeautjes van de taaie Labanauskas. Hij moest flink aan de bak en de set ging gelijk op. Met een mooie 100 finish kwam hij tot 2-2 in legs. Daarna wist Van Barneveld Labanauskas niet te breken. Die laatste behield de leg en nam de 2-1 voorsprong in sets.

In de 4e en zeer spannende set scoorde Van Barneveld opnieuw stroef. Zichtbaar struggelende vocht hij zich door zijn legs heen. Labanauskas streed ook te veel met zichzelf en stond stijf van de zenuwen. De Hagenaar nam een 2-1 voorsprong in legs en moest moeite doen om de set te willen pakken. Ondanks een paar hoge scores trok de 42-jarige underdog de stand gelijk. Toch hield Barney zijn zenuwen het meest in bedwang: 2-2 in sets.

Wanhoop nabij

Ook in de 5e set bleek Labanauskas niet te breken. Een gepoogde Shanghai 20 ging mis waarna ook de Litouwer genoeg kansen op de dubbels miste. Barney faalde vervolgens op dubbel 10 waarna Labanauskas op pijl 12 op de dubbel alsnog zijn leg pakte. In de slordige leg die volgde pakte Labanauskas de break en de 2-0 voorsprong in legs. Ally Pally liep langzaamaan leeg en Labanauskas won vervolgens op zijn 3e matchdart de wedstrijd.