Sprookje eindigt: Gerwyn Price knakt Dirk van Duijvenbode in finale World Grand Prix

12 oktober 2020

PDC
Gerwyn Price World Grand Prix

Het was een fantastisch toernooi voor Dirk van Duijvenbode. De nummer 73 van de wereld verloor alleen wel de finale van de World Grand Prix van Gerwyn Price. De Nederlandse darter gooide een knappe finale, maar moest toch zijn meerdere erkennen tegen de topper uit Wales: 2-5.


De World Grand Prix is een bijzonder toernooi. Het format is dat je de leg moet beginnen met een dubbel. Anders tellen je punten niet mee. In de voorgaande wedstrijden verging dat Van Duijvenbode dus goed. Hij versloeg achtereenvolgens Suljovic, Van den Bergh, Gary Anderson en Whitlock op zijn weg naar de finale.

De finale duurde weer een set langer. Dirk moest dus vol aan de bak. Hij kwam 2-0 achter in sets, maar herstelde zich en kwam terug tot 2-1. Na de 3-1 in sets kwam er een bizarre set.

Bizarre 5de set
In de 5de set miste Van Duijvenbode bij een stand van 0-2 liefst 11 (!) pijlen op de eerste dubbel. Je zag aan alles dat hij het niet meer wist. Van Duijvenbode werd er moedeloos van. Zeker omdat Price in die fase ook niet denderend stond te gooien. Maar je verzint het niet: JUIST die leg pakte Van Duijvenbode. Hij won 'm uiteindelijk in 24 darts. Daardoor werd het 1-2, en Van Duijvenbode kreeg bij 2-2 zelfs een pijl om de set te winnen. Hij miste en Price liep uit naar 1-4 in sets.
Wedstrijd gespeeld, want anders zou het 2-3 geworden zijn in sets en op dat moment was Price echt niet goed. Van Duijvenbode kwam nog knap terug tot 2-4. De Nederlander mocht hopen, zeker door gekloot van Price. Maar het was niet voldoende. Price gooide het uit. Maar wat een ongelofelijk vet toernooi was dit voor Dirk van Duijvenbode. Respect.