Stand Premier League of Darts: Van Gerwen al bijna zeker van play-offs, Barney kansloos

12 april 2018

Lawrence Lustig/PDC

De Nederlandse darters Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld konden na 10 weken Premier League of Darts niet verder uit elkaar zitten op de ranglijst dan nu. Door de uitslagen in Sheffield, waarin Barney een dubbele avond had, is Van Gerwen nu al bijna zeker van de play-offs en is RVB al vrijwel kansloos.
Geen play-offs voor Barney
Van Barneveld verloor dus van zowel Daryl Gurney als Peter Wright. Vooral voor die laatste nederlaag mag hij zich schamen. Hij stond inspiratieloos en vol chagrijn op het podium en oogde geen enkel moment alsof hij er zin in had. Het leverde hem dikke nederlagen op en door die nederlagen is hij al bijna kansloos voor de finale-avond in de O2-Arena in Londen.Van Gerwen in de hotseat
Voor Van Gerwen daarentegen ziet de Premier League er zeer rooskleurig uit. De nummer 1 van de wereld verloor alleen in de tweede week een wedstrijd (van Peter Wright) en heeft verder al zijn 9 wedstrijden gewonnen. Hij is nu ook 4 punten los en heeft zijn dubbele avond nog voor de boeg.

Rotterdam
Volgende week strijkt de Premier League neer in Rotterdam voor 2 avonden topdarts. Op de woensdag spelen Rob Cross en Gary Anderson hun dubbele avond. Op donderdag zijn dat Gurney en Simon Whitlock. Van Gerwen speelt op woensdag tegen Wright en Van Barneveld tegen Whitlock. Op donderdag is het een Nederlandse clash tussen RVB en MVG.