STEM! Welke darter schitterde volgens jou tot nu toe het meest op het WK?

24 december 2019

BSR

Het WK darts ligt door kerst een aantal dagen stil en dus is het een mooi moment om even terug te kijken op de eerste 11 dagen van het spektakel in het Alexandra Palance in Londen. Welke darter (of dartster) maakte op jou de beste indruk?


Stem hieronder op de poll!

Welke dart(st)er maakte op jou de meeste indruk?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


Michael van Gerwen
Natuurlijk staat de Nederlandse heerser van het darts in het lijstje. Michael van Gerwen verloor in zijn 1e partij, tegen Jelle Klaasen, nog wel de openingsset, maar daarna won 'Mighty Mike' 7 sets op rij (3 tegen Klaasen en 4 tegen Ricky Evans) om zo overtuigend de laatste 16 te bereiken. De titelverdediger is en blijft favoriet nummer 1 op de titel. Kan hij zijn 4e wereldtitel pakken?

Jeffrey de Zwaan
Met een supersterk gemiddelde van ruim 106 punten maakte Jeffrey de Zwaan enorme indruk in zijn partij in de 3e ronde tegen Dave Chisnall (4-3 in sets). De Zwaan, nummer 23 van de plaatsingslijst, neemt het na de kerstonderbreking op tegen Peter Wright in de 8e finale, maar 'Snakebite' Wright lijkt niet in topvorm, waardoor er kansen liggen voor 'The Black Cobra'.

De Zwaan.Fallon Sherrock
De 'koningin van het darts' wordt ze al wel genoemd: Fallon Sherrock. De Engelse dame schreef geschiedenis door als 1e vrouw ooit een WK-wedstrijd te winnen. Vervolgens won Sherrock ook in de 2e ronde, waardoor nu Chris Dobey wacht in de 3e ronde. Vooral op de dubbels bij het finishen maakt Sherrock grote indruk. Het publiek heeft ze elke partij in ieder geval aan haar kant. Kan ze tegen Dobey opnieuw stunten?

Sherrock.Dimitri van den Bergh
Hij staat op plek 29 van de plaatsingslijst, maar Dimitri van den Bergh hoort toch inmiddels bij een outsider voor de titel. De pas 25-jarige Belg versloeg in de 2e ronde met een ijzersterk gemiddelde Josh Payne en een ronde later ging ook Luke Woodhouse toch vrij kansloos ten onder tegen Van den Bergh, die op het perfecte moment zijn topvorm gevonden lijkt te hebben.

Van den Bergh.Kim Huybrechts
Nóg een Belg in de lijst: Kim Huybrechts. 'The Hurricane' bereikte bij zijn WK-debuut in 2012 al eens de kwartfinale, maar de laatste jaren is Huybrechts weggezakt. De Belgische darter is inmiddels terug te vinden op plek 41 van de wereldranglijst, maar ook hij laat, net als landgenoot Van den Bergh, uitstekend darts zien voorlopig op het WK. Hij versloeg Rob Cross, nummer 2 van de wereld, in de 2e ronde. En in de 1e ronde (Geert Nentjes) én de 3e ronde (Danny Noppert) was Huybrechts te sterk voor een Nederlander.

Kim Huybrechts.Adrian Lewis
2-voudig wereldkampioen Adrian Lewis ontsnapte al 2 keer dit WK (tegen Cristo Reyes en Darren Webster) door in een beslissende set de zege te pakken. Maar op momenten liet Lewis zien nog altijd aardig te kunnen darten. De Engelsman was ook al eens heel dichtbij een 9-darter (bij pijl 9, op de dubbel, ging het mis) en lijkt steeds beter in vorm te komen. De 34-jarige, maar toch al enorm ervaren, Lewis kan zo maar zijn 3e wereldtitel pakken op Nieuwjaarsdag. Hij speelt in de 8e finale tegen Van den Bergh.

Adrian Lewis.Gary Anderson
Net als Lewis, is ook Gary Anderson 2-voudig wereldkampioen (2015 en 2016). De Schot versloeg Ryan Searle in de 3e ronde in een zinderende partij die ook nog van een vrij hoog niveau was. Als Anderson de flow te pakken heeft, is hij moeilijk af te stoppen en dat maakt hem een gevaarlijke klant voor de wereldtitel.

Gary Anderson in actie tegen Searle.Nathan Aspinall
Het Alexandra Palace was vorig jaar het decor voor dé doorbraak van Nathan Aspinall. De toen 27-jarige Engelsman debuteerde, maar verloor pas in de halve finale van Michael Smith (nu al uitgeschakeld). Aspinall krijgt vaak de steun van het publiek en 'The Asp' is ook dit WK al in goede doen: hij versloeg Danny Baggish en Krzysztof Ratajski op weg naar de laatste 16. Hij speelt in die 8e finale vrijdag tegen Anderson.

Aspinall.Steven Beaton
De 55-jarige Steve Beaton is bezig aan zijn 29ste (!) WK (en zijn 19de bij de PDC), maar de BDO-wereldkampioen van 1996 staat voor het eerst sinds 2004 weer eens in de 8e finale. Kyle Anderson en James Wade moesten buigen dit WK voor de ervaren Beaton. In de 8e finale wacht de Litouwer Darius Labanauskas en dat lijkt op papier een ideale loting voor de Engelsman.

Beaton.Glen Durrant
Nee, spectaculair is het niet. Maar Glen Durrant is uiterst effectief met zijn manier van spelen. De 49-jarige Engelsman werd de afgelopen 3 jaar wereldkampioen bij de BDO en stapte begin 2019 over naar de PDC. In zijn debuutjaar bij de grootste dartsbond bereikte hij bij 3 grote televisietoernooien de halve finale en ook op dit WK gaat het voorlopig prima met een 3-0 zege op Damon Heta. Vrijdag wacht in de 3e ronde Daryl Gurney, een zware opgave, maar zeker niet onmogelijk voor 'Duzza', aangezien Gurney, nummer 6 van de plaatsingslijst, niet in supervorm lijkt te verkeren.

Durrant.