Stem! Wie worden de finalisten van het WK darts?

13 december 2019

Lawrence Lustig/PDC

Vrijdagavond begint het WK darts eindelijk. Over 2,5 week weten we welke darters zich door het hele schema hebben geslagen en in de finale staan. De verwachting is dat Michael van Gerwen die finaleplek toch wel gaat halen. Wie wordt zijn tegenstander? Of wordt MvG verrast en haalt hij de finale helemaal niet?


Een kleine blik op het bracket van het WK leert ons dat Michael van Gerwen in de kwartfinale misschien wel tegen James Wade moet opboksen, de nummer 8 van de wereld. Of kan nummer 9 Ian White misschien verrassen? Als dat goed gaat heb je grote kans dat hij in de halve finale Gary Anderson of Michael Smith uit moet schakelen. Of wie weet kunnen Adrian Lewis, tweevoudig wereldkampioen, of Nathan Aspinall nog voor een verrassing zorgen.

Wie pakt de 1ste finaleplek?

Wie pakt een finaleplek?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


Tegenstander
Wie er ook in de finale komt, diegene moet nog met een tegenstander van aardig formaat afrekenen. Zo komen top 10-spelers Rob Cross, Gerwyn Price, Peter Wright, Dave Chisnall en Daryl Gurney uit de andere kant van het schema richting de finale. Of kan Raymond van Barneveld nog een laatste kunstje flikken?

Wie wordt de tegenstander? (mogelijk van Van Gerwen)

Wie wordt de tegenstander in de finale?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


De winnaar
Nog even afgezien van tegen wie de uiteindelijke winnaar van het WK in de finale staat te gooien. Wie denk je dat het WK van 2020 op zijn naam schrijft? Gaat Michael van Gerwen voor het eerst zijn wereldtitel met succes verdedigen of niet?

Wie kroont zich tot wereldkampioen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...