🎥 | Stephen Bunting na HEERLIJKE 5e set en sudden death door naar 3e ronde WK

18 december 2019

BSR/Orange Pictures

Wat een ontknoping! Na een fantastische en razend spannende 5e set heeft Stephen Bunting de 3e ronde van het WK Darts gehaald. Hij versloeg Jose Justicia met 3-2 in sets en 5-4 tijdens de sudden death!


Justicia gooide in de 1e ronde al Arron Monk naar huis en ook deze keer was zijn begin meer dan goed! Hij finishte een keer boven de 100 en maakte het Bunting ontzettend moeilijk. Die had namelijk geen antwoord op de bluf van de Spanjaard en liep behoorlijk achter de feiten aan.

Het bleek een goede wake-up call voor Stephen Bunting, want daarna kwam niet alleen de passie, maar ook het goede spel in hem naar boven. Hij pakte dan ook via een belangrijke dubbel 1 de 2e set en trok zo de stand gelijk.

Daarna werd het een echte nagelbijter, maar was het Bunting die de leiding nam. Met een nieuwe 100+ finish en een 15-darter pakte hij zomaar de voorsprong op de Spaanse Justicia. Die liet alleen zien niet geknakt te zijn en sleepte er met veel vechtlust op het nippertje een beslissende set uit.


Sudden death
Na een 2-0 voorsprong van Bunting werd het zowaar 2-2, waardoor er een sudden death aan te pas kwam. Daarin lukte het Bunting maar niet om door te drukken en de partij naar zich toe te trekken. Pas op het laatst kun Bunting breken, waardoor hij naar de 3e ronde van het WK gaat.
In de avondsessie zijn er weer 4 wedstrijden om naar te kijken, MET een Nederlander! Check hier hoe laat de wedstrijden 's avonds beginnen en wie daarin spelen.