Sterke Cross wint van Gurney en zet druk op Van Gerwen (video)

4 april 2019

Lawrence Lustig/PDC

In zijn thuisstad Belfast mocht Daryl Gurney het opnemen tegen Rob Cross. De voormalig wereldkampioen liet even zien het darten niet verleerd te zijn. Hij gooide een sterke partij, liet Gurney nooit echt dichtbij komen en won met 8-4. Cross kan na vanavond alleen aan kop van de Premier League komen te staan.


De 1e leg van de wedstrijd werd begonnen door Cross, maar ging uiteindelijk naar SuperChin. Daarna pakte Cross meteen de break terug om op 1-1 te komen.

Breaks aan beide kanten
Op een 2-1 voorsprong kreeg Voltage de kans om meteen uit te lopen naar 3-1, maar ook dankzij wat gefluit en boe-geroep vanuit het publiek lukte dat niet. Zo kon Gurney toch nog de 2-2 maken en bleef hij in de wedstrijd. Niet veel later had Cross alsnog zijn break te pakken. Met 3-2 voorsprong mocht hij vanaf 100 proberen de finishen. Dat deed hij perfect, maar 1 legje later had ook Gurney weer een break voor 4-3 te pakken.

In zijn eigen leg kon Gurney niet lang genieten van zijn break. Want met de 5-3 van Cross kreeg hij er meteen zelf weer 1 om zijn oren. Cross bleef op 50% op de dubbels staan en liep zo uit naar 6-3.

Cross sleept punten binnen
Gurney mocht nog wel een legje pakken, maar de punten gingen met Cross mee in de zak naar huis. Op 6-4 maakte Cross een finish op de D16 koelbloedig af. Met een geweldige 124-finish pakte hij de 8e leg en maakte hij de partij in stijl af met 8-4!

Tekst loopt door onder de video.


Druk op Van Gerwen
In de tussenstand staat Cross nu op 15 punten. Als Van Gerwen donderdagavond van Gerwyn Price wint, komt de Nederlander ook op 15 punten. Zo niet, dan staat Cross na deze dartsavond alleen op de 1e plaats.