Suljovic en Cross stuntelen op de dubbels, maar ‘The Gentle’ plaatst zich voor kwartfinale (video)

14 november 2018

Het ging alles behalve vlotjes, maar Mensur Suljovic heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op de Grand Slam of Darts. 'The Gentle' won met 10-7 van wereldkampioen Rob Cross. Toch werd het de wedstrijd van de gemiste dubbels waarin Cross door het ijs zakte met 7 uit 26.


Moeilijke tijden
Voor beide heren gaat het de laatste weken niet bepaald van een leien dakje. De resultaten zijn niet echt om over naar huis te schrijven en het vertrouwen is dan ook niet top bij beide mannen. Toch kwamen ze de groepsfase redelijk gemakkelijk door. Cross won al zijn wedstrijden en Suljovic hoefde alleen zijn laatste groepspotje af te staan.

In de rechtstreekse confrontatie in de 2de ronde was goed te zien dat de dubbels een probleem waren. Bij Cross ging het ook scorend niet heel lekker waardoor de Engelsman bij de 1ste pauze tegen een 4-1 achterstand aankeek. 'Voltage' stond 2 uit 12 op zijn dubbels na 7 legs. Werk aan de winkel dus.

Met de hakken over de sloot
Die boodschap had Cross goed begrepen, want daarna begon de wereldkampioen iets beter te gooien. Toch stond er na 10 legs een 6-4 stand op het scorebord in het voordeel van Suljovic. Van de 5 legs die volgden pakte Cross er met heel veel moeite 4 waardoor de stand met 8-7 weer iets draaglijker werd. Maar beide mannen bleven stuntelen op de dubbels wat resulteerde in een langzame en weinig enerverende wedstrijd.

In de leg daarna verprutste Cross weer een scala aan pijlen op de dubbel waarmee 'The Gentle' naar 9-7 en dus matchpoint klom. In de laatste leg liet Suljovic niets heel van Cross waardoor hij zich schaart bij de laatste 8 van het toernooi.