‘Sterke vrouwen als Sherrock op WK darts gaan weinig uitmaken’

18 december 2019

Chris Dean, PDC
fallon sharrock wk darts

De dartwereld suist nog wat na van de daverende overwinning van Fallon Sherrock op Ted Evetts dinsdagavond op het WK. Waar er gesproken werd over een historische overwinning (1e overwinning van een vrouw op zo'n groot toernooi, red.), laat dartscommentator Jacques Nieuwlaat weten aan Sportnieuws.nl dat hij niet verwacht dat het zo'n vaart gaat lopen.


Sherrock geniet een hoop aandacht en dat zal volgens Nieuwlaat ook nog wel eventjes zo blijven. Voor de toekomst ziet hij echter weinig directe gevolgen en dat heeft alles te maken met de aandacht voor het vrouwendarts: "Het verkoopt nu goed omdat het tegen een man is, maar dat gebeurt niet als het tegen, bijvoorbeeld, Aileen de Graaf is. Zolang de eerstkomende 5 jaar niet nog een andere vrouw van een man wint, maakt het weinig uit als ik eerlijk ben."

Niet snel meer vrouwen
Sherrock en haar Japanse collega Mikuru Suzuki boden beiden goed tegenstand aan de mannelijke tegenstanders, maar The Human Calculator denkt niet dat de PDC daarop gaat inspelen. "Het publiek genoot omdat het een échte wedstrijd was. Maar, hoe meer je er toelaat, hoe minder van dat soort wedstrijden je krijgt. Simpelweg omdat ze minder goed worden als je lager op de ranglijst gaat kijken."

Weinig kans
Nieuwlaat heeft genoten van het spel van de Britse, maar verwacht niet dat ze nog veel meer geschiedenis gaat schrijven. In de volgende ronde speelt ze tegen Mensur Suljovic, maar de Oostenrijker is volgens hem een paar maatjes te groot: "Suljovic speelt de laatste tijd ook niet fantastisch, maar hij is wel meer ervaren dan Evetts. Hij speelt een langzamer tempo en hij zal zich minder snel gek laten maken."

Lees verder onder de foto.

fallon sherrock wk darts

Foto: APEvetts deed 't goed
Overal wordt gesproken over Sherrock, maar Evetts krijgt ook nog een dikke pluim van de commentator: "Ik vond dat hij echt goed met de druk omging. Ik had hem veel nerveuzer verwacht. Ook na afloop gaf hij de credits aan Sherrock en benadrukte hij dat ze gewoon een goede wedstrijd had gespeeld." Voor de jonge darter is het zonde, want hij haalde ook een behoorlijk niveau: "Veel heren gooiden slechter dan hij, maar die zitten er nog in."

Van der Voort
Wel verwacht hij dat Evetts nog een tijdje herinnerd zal worden aan zijn nederlaag: "Ik hoop dat hij er niet al te veel last van heeft. De volgende keer dat hij speelt, zal het wel benoemd worden, maar uiteindelijk verwatert dat wel. Bij Vincent van der Voort zeggen we ook niet steeds dat hij ooit op televisie van een vrouw verloren heeft."