Taylor noemt Van Gerwen een ‘fenomenale darter’

10 mei 2016

PRO SHOTS
Taylor noemt Van Gerwen een 'fenomenale darter'

Phil Taylor, algemeen beschouwd als de beste darter aller tijden, heeft Michael van Gerwen bestempeld als een 'fenomenale darter'. ,,Wat hij doet is, is ongelooflijk. En dat doet hij week-in week-uit. Hij is briljant en ik kan hem niet kloppen. Hij is gewoon een fenomenale speler'', zo blaast Taylor de loftrompet over de Nederlander op de site van de PDC.

Donderdagavond treffen Taylor en Van Gerwen elkaar in de Premier League in een uitverkocht Ahoy in Rotterdam. Beide darters zijn al geplaatst voor de play-offs, maar strijden nog om de koppositie die 30.000 euro extra bonusgeld oplevert. De winnaar van de prestigieuze competitie strijkt een week later ruim 250.000 euro op.

Prima prestaties MvG
Van Gerwen is in de Premier League vijftien partijen ongeslagen en vestigde in speelronde vier in Aberdeen een wereldrecord met het bijna absurde gemiddelde van 123.40 met drie pijlen in zijn partij tegen de Engelsman Michael Smith.

Gemist
Taylor (55) miste vorig jaar voor het eerst in twaalf jaar de play-offs. ,,Daarom was voor mij was het behalen van de laatste vier het doel. Dat is wat ik wilde. En nu focus ik me erop om eerste te worden op de ranglijst en de bonus te pakken.''

Ranglijst
Taylor en Van Gerwen staan beide bovenaan met 24 punten. De Nederlander heeft wel een iets beter legsaldo en heeft daarom aan een gelijkspel genoeg. ,,Het wordt boeiend in Rotterdam en ik ga ervan genieten'', aldus Taylor.