Taylor reageert op pittige uitspraken Van Gerwen: ‘Maakt me niet uit wat hij zegt’

17 juni 2020

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen en Phil Taylor zijn de beste darters die er de afgelopen jaren hebben rondgelopen bij de PDC. The Power is inmiddels al een tijdje gestopt, maar de rivaliteit is er nog steeds. Onlangs sprak Van Gerwen zich uit over Taylor, die het niet kon laten om er even op te reageren.


Hoe begon het allemaal? Taylor riep een tijd terug dat Van Gerwen het moeilijk kreeg om nummer 1 van de wereld te blijven. "Peter (Wright, red.) gaat de 1e plek overnemen. Gerwyn Price zal daar niet ver vandaan zitten", zei Taylor destijds.

Reactie Van Gerwen
Mighty Mike vond het veelzeggend dat Taylor weer iets te zeggen had over hem. "Hij heeft eigenlijk altijd al dat soort uitspraken over mij gedaan", vertelde Van Gerwen in Bureau Sport At Home. "Weet je wat het is, ik ben de enige die het hem moeilijk heeft gemaakt voor een langere tijd. Hij was het niet gewend om zo'n concurrentie te krijgen en dat heeft hij nooit goed kunnen verwerken. Hij heeft mij altijd als een grote bedreiging gezien."

Van Gerwen denkt dat Taylor die uitspraken telkens doet om aandacht te krijgen. "Ik breek steeds meer van zijn records en voor je het weet zijn mensen je natuurlijk vergeten, dat valt hem waarschijnlijk best zwaar."

En nu Taylor weer!
"Of ik publiciteit nodig heb? Niet echt", reageerde Taylor tegenover Darts World op de uitspraken van Van Gerwen. "Ik heb 30 jaar aan de top gestaan. Als hij de 20 haalt, heeft hij het al goed gedaan. Het maakt me ook niet uit wat hij zegt. Ik ben blij met waar ik ben op dit moment."

Taylor denkt zelfs dat Van Gerwen hém mist. "Het is niet hetzelfde zonder mij. Veel spelers, zoals James Wade en Gary Anderson hebben het tegen me gezegd: het is minder leuk in de ingooiruimte. Diep van binnen zal Michael me als rivaal terug willen, want zijn eigen spel zal daardoor ook verbeteren. Tegenstanders zijn niet meer zo bang voor hem als vroeger", aldus Taylor.