Taylor reageert op stoppen Barney: ‘Hij volgt mij in alles wat ik de laatste jaren gedaan heb’ (video)

30 november 2018

Lawrence Lustig/PDC

Phil Taylor vindt het niet verrassend dat Raymond van Barneveld heeft aangekondigd om na het WK van volgend jaar te stoppen met darten. In een interview met Live Darts ging hij in op het nieuws dat deze week de dartwereld domineerde.


"Ik kan wel zeggen dat hij mij volgt in alles wat ik de laatste jaren gedaan heb", zegt Taylor, die vorig jaar een punt achter zijn carrière zette. "Ik was niet verbaasd. Ik had wel verwacht dat hij ermee zou stoppen. Het is voor Nederlanders gewoon heel moeilijk om steeds te blijven reizen. Hij is nu ook in de 50 en er komen jonge gasten op. Het maakt hun echt niet uit wie Barney is en dat is lastig om tegen te spelen."

Een na beste tegenstander
Of het een goede of slechte beslissing is, kan Taylor niet zeggen, maar dat Van Barneveld een van zijn grootste concurrenten was wel. "Dennis Priestley was de moeilijkste om tegen te spelen, maar daarna zeker Barney."

LEES OOK: WK-loting gaat volledig aan ‘Barney’ voorbij: ‘Ja lekker neef’ (video)

Kansen op het WK
Van Barneveld is van plan om nog 2 WK's te spelen en daarna te stoppen. Volgens Taylor maakt de Hagenees zeker kans. "Hij zou zeker het WK kunnen winnen, maar dan moet hij mentaal wel goed zijn. Op dit moment is het niet goed. Hij moet oppassen dat hij er niet snel uit vliegt, want dat kan zomaar. Dat weet zijn tegenstander ook, maar juist dan is Barney op z'n best.

Ervaringsdeskundige
Vorig jaar speelde Taylor zijn laatste WK, dus hij weet precies hoe het is om daarna te stoppen. "Als je voor de laatste keer naar het WK gaat, denk je eerst dat het relaxed is", begint de Engelsman zijn verhaal. "Maar je wil gewoon niet verliezen. Ik wilde er hoe dan ook niet in de eerste ronde uitvliegen. En als je dan wint, heb je het gevoel dat je ver kan komen en dat je het ook zomaar kan winnen. Dat zal Barney hopelijk ook ervaren."