Taylor wint van Huybrechts in spektakelstuk

Brian Vesseur • 23:54, 29-12-2016 / Laatste Update: 05:35, 07-01-2024

Recordwereldkampioen Phil Taylor speelde donderdagavond op het WK Darts tegen Kim Huybrechts. De Engelsman won in de 3e ronde met 4-2 van de Belg. The Power neemt het in de kwartfinale op tegen Raymond van Barneveld.

Superleg van Huybrechts

Huybrechts mocht de wedstrijd te beginnen en besloot dat meteen maar te doen met een 180'er. De 500e van het WK 2017, om precies te zijn. Hij finishte de eerste leg met een 106-finish: 1-0. The Hurricane kreeg de 2e leg in zijn schoot geworpen, omdat de 56-jarige darter geen 39 wist uit te gooien. Vervolgens stal de Engelsman wel de leg van zijn tegenstander: 2-1. The Power kwam daarna meteen op gelijke hoogte én knalde er ook overheen: 3-2 in legs voor Taylor, 1-0 in sets.

Taylor dendert door

In set 2 pakte Huybrechts weer als eerste een leg. Daarna sloeg Taylor terug door 101 uit te gooien en er 1-1 van te maken. The Power - die goed is voor 16 wereldtitels - wist de 2 legs daarna ook te winnen en pakte daarmee de set. Een 2-0 achterstand voor de Belg in sets.

"Oops! I did it again"

Phil Taylor sings a bit of Britney Spears after going 2-0 up in this match. #WHDarts pic.twitter.com/vRw4d066be

— PDC Darts (@OfficialPDC) December 29, 2016

Huybrechts begint weer goed, eindigt slecht

Weer pakte Huybrechts - in de 3e set - de eerste leg, maar Taylor draaide het weer snel om. Eerst maakte The Power gelijk, waarna hij via een 11-darter op een 1-2 voorsprong kwam. Hij gunde de 31-jarige Belg geen leg meer en maakte er 1-3 van. 3-0 in sets dus.

Kim en Phil kunnen nog lachen

In de 4e set wilde Huybrechts beginnen met gooien, maar Taylor wees lachend naar zichzelf. "Ik mag beginnen", leek hij te willen zeggen. Hurricane gaf de vedette even een knuffel en deed met een lach een stap naar achter.

Toch pakte de Belg (weer) de eerste leg. En weer maakte Taylor daarna de gelijkmaker, ditmaal door 100 uit te gooien: 1-1. Waar The Power normaal gesproken dan meteen de set pakte, lukte dat nu niet. Hij kwam nog wel op voorsprong, maar Huybrechts maakte gelijk: 2-2. Hurricane zag daarna de Engelsman 65 niet uitgooien, waardoor hij er een extra set uit kon slepen. 3-1 in sets!

ON WE GO! Kim Huybrechts survives at the death as he lands 25 in two after missing the bull for a 170. He clinches the set and trails 3-1.

Huybrechts brengt de spanning terug

In de 5e set kwam Taylor voor het eerst op voorsprong in een set. De andere 4 sets was de Belg telkens op voorsprong gekomen. The Power kon snel op 2-0 komen, maar het lukte hem niet om in 3 pijlen tops te gooien. Huybrechts nam daar gebruik van en kwam daarna op voorsprong door 109 uit te gooien: 1-2! Taylor kon daarna alsnog weer op gelijke hoogte komen, maar dat lukte niet! The Hurricane pakte zijn 2e leg.

Taylor beukt terug

Phil Taylor had wel genoeg gezien van de opmars van Huybrechts. In de 6e set pakte de Engelsman in rap tempo de eerste 2 legs. The Power leek het in stijl af te maken, door 105 uit te gooien. Hij miste de D16, waardoor Huybrechts er snel met de leg vandoor ging: 2-1. Door een mindere leg van de Belg kreeg Taylor de overwinning in zijn schoot geworpen. Taylor gooide eerst geen D14 uit, Huybrechts daarna geen D20. De Engelsman pakte dus alsnog de overwinning en gaat naar de kwartfinale!