‘The Iceman’ Price wint voor thuispubliek in Cardiff van Michael Smith (video)

18 april 2019

Gerwyn Price heeft in de Premier League Darts een zege behaald op Michael Smith. Voor het thuispubliek in Cardiff, Wales, wist 'The Iceman' vooral in het 2e deel van de partij het verschil te maken: 8-5.


Dankzij de zege heeft Price nu 14 punten, terwijl Smith hekkensluiter blijft met 8 punten na 12 wedstrijden in de Premier League.

2 maximale finishes op rij
Bij een stand van 1-1 gebeurde er iets unieks. Michael Smith gooide een maximale finish van 170 (2x triple 20 + bullseye) om op een 2-1 voorsprong te komen. Dat was blijkbaar geen tik voor thuisspeler Price in Cardiff, want de Welshman gooide de leg later direct óók een maximale finish om er 2-2 van te maken. Een leg later kreeg Price wéér de kans, maar toen ging het bij pijl 2 mis.

Price met versnelling
Bij een stand van 4-4, in de leg die Smith begon, wist Price 2 keer een 180-score te gooien. Een 9-darter spookte even door de gedachten bij de toeschouwers, maar bij pijl 8 ging het mis voor de Welshman. Hij pakte de leg van Smith wel af en liep vervolgens uit naar een 8-5 zege voor zijn thuispubliek in Wales.

Michael van Gerwen won eerder op de avond van Rob Cross. Check hier voor dat wedstrijdverslag én de stand in de Premier League Darts.