De top 10: best bekeken Sportnieuws-stukken van 2017

31 december 2017

Getty Images

Aangezien Michael van Gerwen immens populair is, hebben we even gewacht met het opstellen van deze lijst tot we wisten of hij de finale van het WK darts ging halen. Dat is helaas niet zo, maar hij figureert gelukkig nog wel in deze top 10!


Lees ook: Dit zijn de beste sportverhalen van onze redacteuren in 2017
Lees ook: Dit is volgens jullie hét sportmoment van het jaar

Misschien is het goed om duidelijk te maken dat je deze top 10 'best bekeken berichten' met een korrel zout moet nemen. Ze zijn niet een voorbeeld van wat wij maken, zullen we maar zeggen.

Toch is het een leuke top 10 geworden, net als vorig jaar. We tellen af, zoals we dat oudejaarsavond ook massaal gaan doen.

10. Haha! Europa League-elftal van de week is simpelweg Ajax (140.212 keer bekeken)

Dit seizoen zijn de Europese prestaties van Nederlandse teams slecht, maar dit kalenderjaar stond Ajax gewoon in de finale van de Europa League. Een prestatie om trots op te zijn. Tegen Olympique Lyon was Ajax heer en meester op bijna alle posities.

9. Paniek in Rotterdam: 'schaal is kwijt' (145.044 keer bekeken)

Dit was uiteraard ook het jaar van Feyenoord, omdat de voetbalclub eindelijk weer kampioen werd van de Nederlandse eredivisie. We waren bij het feest in Rotterdam aanwezig en dat heeft voor een piek in het bezoek gezorgd. Blijkbaar vonden jullie het erg grappig dat de schaal op een gegeven moment even uit het oog was verloren.8. Belg daagt onze Rico uit, Verhoeven dist KEIHARD (147.082 keer bekeken)

Dit stuk is nog leuker om terug te lezen omdat we inmiddels weten dat Jamal Ben Daddik door Rico Verhoeven is gevloerd, eerder deze maand. Toen de Belg Rico uitdaagde, volgde een lekkere dis: 'Dit is niet eens een uitdaging', zei Rico.

7. Zo keken buitenlandse media naar het spektakelstuk van Ajax (161.412 keer bekeken)

Daar zijn ze weer! Het Europese succes van Ajax onder trainer Peter Bosz (die daarna al bij twee clubs vertrok - wat een jaar!) deed het bloed van veel Amsterdammers koken van geluk. En hoe fijn is het dan om te lezen dat jouw club in het buitenland weer écht meetelt. Nostalgie naar de jaren '90...

6. Prankers proberen WK darts-trofee te jatten: ‘Podiumbestormer ziekenhuis in gemept’ (181.966 keer bekeken)

Twee verslaggevers van Sportnieuws.nl zijn momenteel in Londen om video's te maken over het WK darts. Vorig jaar ook en we spraken toen met de vriend van de 'streaker' die de WK darts-trofee voor de neus van Michael van Gerwen weg kaapte. Een spannend moment, waarna deze aandachtstrekker blijkbaar hardhandig is aangepakt door de beveiliging in Ally Pally.

5. WTF! Groenhart slaat tegenstander K.O. en wordt aangevallen in de ring (204.770 keer bekeken)

Dit was toch ook wel het jaar van de vechtsport. Ziggo zendt tegenwoordig veel matches uit en ook hier had Ziggo, waar Sportnieuws.nl een samenwerking mee heeft, beelden van. De vreemde K.O. werd gevolgd door een angstaanjagende situatie voor Groenhart.
4. Dit is het programma voor het WK Atletiek in Londen (206.720 keer bekeken)

Dafne Schippers verdedigde op het WK Atletiek in Londen met succes haar wereldtitel op de 200 meter. Het was een fotofinish en Dafne moest 36 seconden wachten op de uitslag. Het WK atletiek verloopt chaotisch met heel veel onderdelen door elkaar. Nederlanders zochten naar een WK-schema en kwamen via Google bij Sportnieuws.nl uit.3. Andy & Melisa al sinds 2015 gescheiden (206.836 keer bekeken)

Van een beetje roddel en achterklap zijn jullie niet vies. Hadden we hier nou een grote scoop? Nou... het was een gevalletje nepnieuws, zou je kunnen zeggen. Want hoewel ze zijn gescheiden, zijn ze ook nog bij elkaar. Je moet ook nooit alleen de kop lezen natuurlijk!

2. Golfer wint dikke Porsche met vetste hole-in-one ooit (251.670 keer bekeken)

Deze video ging viral en wij snappen waarom! Golfer Marcel Siem wist het balletje namelijk over zo'n 155 meter in 1 keer, zonder dat het balletje de grond heeft geraakt dus, in het putje te krijgen. Naast een geweldig trots gevoel kreeg Siem ook nog een dikke Porsche Panamera als beloning voor zijn wereldschot.


En dan nu... Tromgeroffel

1. Feyenoord moet dag voor Klassieker 2 punten inleveren, PSV krijgt er 1 bij (286.289 keer bekeken)

Als je dit voor de eerste keer leest, denk je: huh! Dat dachten honderdduizenden volgers van Sportnieuws.nl ook. Gelukkig hadden ze snel door dat dit onze 1 april-grap was. Hij had alles te maken met de doellijntechnologie die langzaam op meer plekken wordt uitgeprobeerd. Wij vonden hem erg geslaagd. Jullie ook?
Stefan Ten Teije
Hoofdredacteur van Sportnieuws.nl, oud-voetballer die alleen nog in z'n eentje hardloopt. Kan hij tenminste winnen...