Topfavoriet Van Gerwen is toch een beetje bang voor Anderson

17 mei 2018

Steve Welsh/PDC

Michael van Gerwen is natuurlijk de uitgesproken favoriet om de Premier League of Darts te winnen. Ondanks dat de Nederlander zelf dat ook vindt, is hij toch op zijn hoede voor Gary Anderson.


"Gary vormt voor mij het grootste gevaar. Hij heeft misschien wel net zoveel talent en power als ik", zegt Van Gerwen tegen NUSport. "Maar ik denk dat ik in mentaal opzicht wel wat sterker ben."

Finale
De kale sloopkogel moet vanavond (donderdag) in de halve finales eerst afrekenen met Rob Cross, waarna in de finale een confrontatie met de winnaar van het duel tussen Anderson en Michael Smith wacht. Cross en Smith reizen echter met wat pijntjes af naar Londen, waardoor een finale tussen de 2 grootmachten voor de hand lijkt te liggen.

Voordeel
MvG ziet er dan ook voordeel in dat hij en Anderson al een aantal jaar meedraaien. "Het is best zwaar. We reizen ontzettend veel. We zijn altijd druk. Misschien moeten ze daar beter mee leren omgaan."

Brood op de plank
Afgelopen weekend sleepte de sloopkogel nog de Dutch Masters binnen, maar volgens hem hoeft dat niks te zeggen. "Ik heb er wel veel energie uit gehaald. Het is ook altijd leuk om toernooien te spelen. Ik ben nog steeds niet financieel onafhankelijk, dus ik moet ervoor zorgen dat er brood op de plank komt."