Trashtalken tussen Van Gerwen en Wright is begonnen: ‘Een zege op hem is niet speciaal’

24 juli 2021

Getty Images

Michael van Gerwen en Peter Wright staan zaterdagavond oog-in-oog tegen elkaar in de halve finale van de World Matchplay. Beide heren zijn niet vies om elkaar via de media te bestoken, dus is het trashtalken alvast begonnen. "Peter is uiteraard een fantastische speler, maar als ik mijn beste niveau haal ga ik hem sowieso kloppen", sprak Van Gerwen na zijn zege op Nathan Aspinall.


"Voor mij is een zege tegen Peter ook niets speciaal, uiteraard heb ik ook wel eens van hem verloren maar de ruime meerderheid van de wedstrijden waren in mijn voordeel", blikte Van Gerwen terug.

Dominant
Wright is bezig aan een lekker toernooi, de Schot won overtuigend van Danny Noppert (10-2), Joe Cullen (11-5) en Michael Smith (16-7). Hij riep dan ook dat geen enkele darter dit toernooi kans maakt tegen hem. "Ik doe het vooral om de andere spelers wat op stang te jagen, des te beter als ze erop ingaan. Bovendien heb ik dit toernooi al bewezen dat het geen loze praatjes zijn", zei Wright daarover.

Van Gerwen en Wright komen zaterdagavond na de andere halve finale tussen Dimitri Van den Bergh en Krzysztof Ratajski in actie.