De uitslagen van de 1e dag Players Championship Finals: Nederlanders stellen teleur

Lawrence Lustig/PDC

admin • 00:56, 24-11-2018 / Laatste Update: 22:51, 13-12-2023

De Players Championship Finals is vrijdagmiddag van start gegaan. Het hele weekend wordt er flink met pijlen gegooid, met op de 1e dag van het toernooi een middag- én een avondprogramma. 's Middags kwamen de eerste Nederlanders al in actie. Check hieronder wedstrijden en uitslagen.

Tegenvallende toppers

Wereldkampioen Rob Cross is hard onderuit gegaan tegen Cristo Reyes. De Spanjaard was met 6-1 veel te sterk voor The Voltage. Gerwyn Price leek lang op weg naar een plekje in de 2e ronde. Maar in de slotfase schakelde Ratajski even bij. Mede dankzij een 123-finish in de 10e leg won de Pool uiteindelijk van de Iceman.

Nederlanders

Op de 1e speeldag komen 10 Nederlanders in actie! Onder wie natuurlijk ook titelverdediger Michael van Gerwen. In de 1e wedstrijd van de middag namen Jeffrey de Zwaan en Jelle Klassen het meteen tegen elkaar op. In het gevecht van 'de cobra's' verdiende De Zwaan een plekje voor de 2e ronde.

Van de Pas en Dekker

Benito van de Pas kwam vrijdagmiddag als 3e Nederlander aan de oche. Hij verloor met 6-3 van Keegan Brown. De 1e Nederlander van het avondprogramma was Jermaine Wattimena. Hij verloor na een allesbeslissende leg met 6-5 van Stephen Burton. Ook Jan Dekker kon de Nederlandse eer niet hoog houden. 'Rapid' Ricky Evans was met 6-3 te sterk voor Dekker.

Tekst loopt door onder de foto

Noppert volgt voorbeeld De Zwaan

Danny Noppert is na het succes van Jeffrey de Zwaan de 2e Nederlander die de 2e ronde bereikt. Noppert strafte het matige spel van Rowby-John Rodriguez zonder problemen af en won met 6-3.

Van Gerwen heeft geen kind aan Edgar

Hoewel Matthew Edgar vooraf de rak stak met deze partij, heeft hij er nooit een wedstrijd van kunnen maken. Michael van Gerwen begon het toernooi overtuigend en walste met 6-1 over Edgar heen. Met name zijn finishpercentage van 60% was erg indrukwekkend.

Gary Anderson - Alan Tabern: 6-2

Rob Cross - Cristo Reyes: 1-6

Krzysztof Ratajski - Gerwyn Price: 6-5

Peter Wright - Toni Alcinas: 6-2

Michael van Gerwen - Matthew Edgar 6-1

John Henderson - Joe Cullen 5-6

Jonny Clayton - Mark Webster: 6-3

Ricky Evans - Jan Dekker: 6-3