UK Open begint mét Gary Anderson en zonder Cadby aan nieuwe opzet

25 februari 2019

Chris Dean/PDC

We gaan Gary Anderson komend weekend voor het eerst in ruim 2 maanden terugzien voor het dartbord. De Schotse darter heeft besloten mee te doen aan de UK Open, de eerste major na het WK. Sinds zijn verloren halve finale op het WK van Michael van Gerwen, heeft Anderson geen pijl meer gegooid door een rugblessure.


Mede daardoor zegde hij ook deelname aan de Premier League of Darts af en deed hij niet mee aan The Masters. Anderson verdedigt in Minehead zijn titel van vorig jaar, dus was het ook belangrijk dat hij erbij zou zijn.

Andere opzet
De UK Open kent dit jaar een nieuwe opzet. De eerste 127 darters op de Order of Merit zijn automatisch geplaatst. Afhankelijk van hoe hoog ze staan, mogen ze later instromen. De top-32 bijvoorbeeld, met Van Gerwen op 1, hoeft pas in de 4e ronde in actie te komen. Nummer 127 Mike van Duivenbode moet al in de eerste ronde aan de bak.

159 spelers
De 127 tourkaarthouders worden aangevuld met 16 Challenge Tour qualifiers en 16 Rileys Amateur qualifiers. Dan kom je uit op 159 spelers. Een oneven aantal. Dat komt omdat de finalist van vorig jaar, Corey Cadby, zich heeft afgemeld wegens visumproblemen. Check hier alle namen die meedoen aan de 'FA Cup van het darts'.

De loting van de eerste 3 rondes wordt maandag gehouden. Vanaf de 4e ronde kan iedereen tegen elkaar loten in een zogeheten 'open loting'.