UK Open-kampioen en Premier League-debutant Aspinall heeft niet eens een dartbord thuis

14 maart 2019

Lawrence Lustig/PDC

Nathan Aspinall weigert thuis zijn darten te trainen. De kersverse UK Open-kampioen en debuterende Premier League of Darts-speler besloot ooit zijn dartbord thuis weg te doen. "Als ik thuis ben, wil ik alleen maar tijd met mijn familie besteden."


Aspinall, die afgelopen WK ook de halve finale haalde en dus in de vorm van zijn leven zit, gooit donderdagavond in de Premier League in Nottingham tegen Michael Smith. Een herhaling van de halve finale van het WK, die The Asp toen verloor. Aspinall is 1 van de 9 vervangers van de geblesseerde Gary Anderson, waardoor zijn optreden in de Premier League een voorlopig eenmalig iets is.

Werk
"Als ik train, dan doe ik dat bij mijn manager", zegt Aspinall tegen de BBC. "Ik zie het als werk en niet als een hobby."

Accountant
Een jaar geleden gaf hij zijn baan als accountant op om zich volledig te focussen op zijn dartcarrière. "Het was een enorme gok, want ik had nog maar iets van 2000 pond op mijn bankrekening staan en ik moest wel mijn gezin onderhouden en de rekeningen betalen. Maar de gok die ik nam begint zich nu uit te betalen en daar ben ik heel blij mee."