Van der Vaart en Van Gerwen darten in 1 team tijdens vet toernooi

27 december 2018

Anp

Net als Bratwurst en het Oktoberfest is ook het zogenaamde Promi-Darts-WM een Duitse traditie aan het worden die wij Nederlanders wel kunnen waarderen. Dit is een grappig bedoeld darttoernooi waarbij een bekend persoon in 1 team zit met een darter van wereldklasse.


En niemand minder dan Rafael van der Vaart en Michael van Gerwen vormen zo'n duo! 'The Finisher', zoals Van der Vaarts dartsbijnaam luidt, is nog altijd een held in Duitsland door zijn periode als voetballer bij HSV. Of hij een beetje leuk pijlen kan keilen weten we niet precies, maar daar komen we dus snel genoeg achter!

Voor Van Gerwen is het niet de eerste keer dat hij meedoet aan het programma. Vorig jaar vormde hij een duo met oud-keeper Tim Wiese, die nu bekend is als worstelaar.

De tegenstanders
Bij elkaar zijn er 5 duo's die gaan strijden om deze 'wereldtitel'. Raymond van Barneveld is ook van de partij! Hij vormt een team met Patrick Esume, een coach uit het American Football. Dit zijn de andere 3 duo's:

Peter Wright en Lilly Becker (tv-persoonlijkheid en ex-vrouw van tennislegende Boris Becker, ook een Nederlandse!)
Gary Anderson en Markus Krebs (Duitse comedian)
Phil Taylor en Faisal Kawusi (Ook een comedian)

Waar te zien?
Het programma wordt zaterdag 5 januari uitgezonden. Je moet wel ff checken of je thuis de zender kunt ontvangen, het is namelijk op het Duitse ProSieben.