Vacature: profdarters gezocht! Zo doe je mee aan Q-School en dit kost het

20 november 2023

Getty Images

Strikt genomen zijn er maar 128 darters in de wereld een prof. Zij hebben namelijk een PDC-tourcard. Die kaart geeft ze toegang tot bepaalde toernooien van de PDC, tegenwoordig de enige dartsbond met een flinke prijzenpot.


Maar hoe kom je dan aan zo'n tourcard? Een van de manieren is meedoen aan de Q-School (kwalificatieschool) van de PDC. Begin 2024 (8-14 januari) vindt die weer plaats, op 2 locaties: in Engeland en Duitsland. Daar ligt een stapel tourcards klaar. Hoeveel precies is nog niet duidelijk. Begin 2023 ging het om 27 stuks.

Op de PDC-website staan alvast wat details over de aanstaande Q-School. Zoals hoeveel het kost om je in te schrijven: 475 Britse pond. Da's dik 500 euro. Inschrijven kan tot donderdag 4 januari in de middag.

Zo doe je mee aan PDC Q-School en word je profdarter


Wil je profdarter worden, schrijf je dan in voor de PDC Q-School door dit formulier in te vullen. De PDC maakt dan een account voor je aan. Daarna kun je aangeven wat je precies wil (in dit geval: meedoen aan Q-School).

Hotel
Doe je mee aan Q-School, dan zul je ergens dichtbij moeten overnachten, anders wordt het wel erg lastig elke dag. Goed nieuws: PDC heeft een deal gesloten met Hilton! Voor 115 pond per nacht leg je hier je dartspijltjes op het nachtkastje.