Van Barneveld duikelt op ranglijst Q-School, moet woensdag nog flink aan de bak

16 februari 2021

Getty Images

Raymond van Barneveld wil deze dag het liefst snel vergeten. De 53-jarige dartslegende is bezig aan zijn comeback bij de PDC, maar werd dinsdag al tijdens de 1e ronde van Q-School uitgeschakeld. Gelukkig gooide Barney, de eerste 2 dagen wel goed. Daarom maakt hij nog altijd kans op een tourkaart, al moet hij daarvoor wel aan de bak.


De 4 dagwinnaars van Q-School krijgen een tourkaart. Van Barneveld heeft woensdag nog de kans om dagwinnaar te worden, anders moet hij zich via de Q-School Order of Merit kwalificeren. Een plek bij de beste 8 zorgt voor een tourkaart.

Van Barneveld stond vóór vandaag 2e op die ranglijst, maar heeft inmiddels een kleine duikeling gemaakt. Zo ziet het klassement er nu uit:

Wat kunnen we woensdag verwachten?
Raymond van Barneveld verschijnt sowieso aan de oche, net als veel andere landgenoten. Barney móet dus punten scoren morgen of de finale winnen om zeker te zijn van een tourkaart. Een plek bij de 8e finale zou genoeg moeten zijn voor een tourkaart.

Lees ook: Gaat Van Barneveld het redden op Q-School?

Spelers die na vandaag op 0, 1 of 2 punten staan móeten morgen een finale halen of winnen om nog kans te maken op een tourkaart. Maar je zult ook zien dat veel van hen niet eens meer gaat spelen, omdat de vorm niet goed genoeg is of dat ze geen vertrouwen hebben dat ze die finale kunnen halen.