Van Barneveld op karakter naar halve finale Grand Slam of Darts

13 november 2015

Proshots
Van Barneveld op karakter naar halve finale Grand Slam of Darts

Raymond van Barneveld heeft ten koste van Mark Webster de halve finale bereikt van de Grand Slam of Darts. In Wolverhampton leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor de Nederlander, maar het kostte 'Barney' uiteindelijk nog veel moeite om de 16-12 overwinning binnen te slepen.

Na 15 legs, in een format waarbij de darter die het eerst 16 legs wint door zou gaan, stond de Hagenaar met liefst 10-5 voor. Daarna zakte het niveau van Van Barneveld echter als een pudding in elkaar en ging Webster juist beter spelen. Vooral scorend liet Van Barneveld het afweten. 10 legs na de 10-5 voorsprong, stond Barney nog maar 13-12 voor en leek het nog heel spannend te worden.

Hoge finishes
Van Barneveld, die dit toernooi nog niet boven de 120 was gefinished, liet echter de hele partij zien in uitstekende vorm te verkeren, want hij gooide één keer 161 uit en noteerde verder finishes van 146, 124 en 121.

In de halve finale treft Van Barneveld de winnaar van de partij tussen Phil Taylor en Robert Thornton. Die wedstrijd wordt vrijdagavond nog gespeeld. Zondag is de halve finale, gevolgd door de finale. Het is voor de Nederlander de eerste keer sinds mei van dit jaar dat hij in een halve finale staat.

Van Gerwen
Ook Michael van Gerwen maakt nog kans op het halen van de halve finale. Dan moet de Brabander zaterdag wel eerst afrekenen met Kim Huybrechts. Opvallend: de Belg was vorig jaar in hetzelfde toernooi nog te sterk voor Van Gerwen, toen ook in de kwartfinale. De Grand Slam of Darts is de enige prijs die nog ontbreekt in de prijzenkast van Van Gerwen.

Lees ook: Franse lol tegen Duitsland om Volkswagen-reclame
Lees ook: Slechte verliezer Wade biedt 'Barney' excuses aan
Lees ook: Schoen met stompe neus moet voetbal veranderen (video)