Van der Voort en Van Gerwen doen niet mee aan Home Tour: ‘Voldoen niet aan de voorwaarden’

15 april 2020

PDC

Michael van Gerwen en Vincent van der Voort doen niet mee aan de PDC Home Tour, die vanaf vrijdag wordt georganiseerd. Alle 128 tourkaarthouders bij de PDC zijn uitgenodigd, maar de 2 Nederlandse darters doen niet mee. Volgens Van der Voort omdat ze niet voldoen aan de voorwaarden.


"1 van de voorwaarden is dat het stil is. Nou, ik zit hier met mijn vrouw en honden thuis. Als er alleen al wordt aangebeld is het al raak", zegt Van der Voort. Bij Van Gerwen thuis zal het met 2 jonge kinderen niet veel rustiger zijn. De 2 blijven met elkaar trainen waar dat mogelijk is. Maar wie zien we dan wel meedoen?

Wie doen er wel mee?
Ook Jeffrey de Zwaan en Danny Noppert doen niet mee, Benito van de Pas twijfelt nog. Ron Meulenkamp heeft zich wel al aangemeld. "Dit is eindelijk iets dat me aanspreekt. Ik vind het fijn om weer wat te doen. Competitief spelen is toch anders. Na een tijd doelloos voor je uitgooien, komt er nu weer druk bij kijken", zegt de 31-jarige darter uit Almere. Ook Jelle Klaasen, Jan Dekker, Dirk van Duijvenbode en Jermaine Wattimena willen graag meedoen.

Levert zelfs geld op
Het meedoen levert ook nog eens een heel klein beetje geld op. 500 pond per deelname. Maar dat steken lang niet alle darters in eigen zak. Simon Whitlock bijvoorbeeld doneert zijn geld aan een goed doel.
Wie gaan we zien?


Live bij de PDC
De PDC laat vanaf vrijdagavond 20.30 uur alle wedstrijden op de eigen streamingsdienst zien. Het is gratis, al moet je wel een account aanmaken om het te kunnen zien.