Van Duijvenbode wijst naar verschil met Van Gerwen: ‘Dat is voor hem niet het geval’

15 september 2021

Lawrence Lustig/PDC

Dirk van Duijvenbode debuteerde afgelopen weekend op de World Cup of Darts. Hij mocht als best geklasseerde Nederlander op de wereldranglijst ná Michael van Gerwen meedoen. Het tweetal strandde uiteindelijk in de kwartfinale tegen de latere winnaar Schotland. Bij dartscast Double Trouble blikte Van Duijvenbode terug op het toernooi.


“Het verwachtingspatroon groeit natuurlijk mee met je teamgenoot”, aldus Van Duijvenbode, die een iets andere mindset blijkt te hebben dan Van Gerwen. “Ik kom wel om te winnen, maar ik kan ook een goed toernooi spelen zonder te winnen en dat is hem niet het geval.”

Top-16
Van Duijvenbode mocht meedoen aan de World Cup of Darts na goede prestaties eind 2020 en op het WK in december. Hij begon ook goed aan 2021, maar zo goed als vorig jaar gooide hij (nog) niet.

“Vanwege een blessure, die ik sinds maart aan mijn schouder had. Daar ben ik nu eigenlijk wel vanaf. Alleen het vertrouwen is nog niet terug wat ik toen wel had. Dat kost gewoon tijd en daar moet je wedstrijden voor winnen. Maar voor dit toernooi waren niet veel wedstrijden, dus dat was lastig.”

Zijn grote doel voor dit jaar was de top-16, alleen vanwege die schouderblessure en zijn huidige vorm kijkt Van Duijvenbode daar nu anders naar. “Ik hoop dat ik weer goed ga gooien en dan zie ik het wel. Normaal gesproken is de top-16 wel het doel. Op de geschoonde ranking vóór het WK sta ik veertiende. Dat betekent dat wanneer ik structureel één of twee wedstrijden win op de televisietoernooien, ik in de top-16 sta. Dat zou wel geweldig zijn.”